Mr R.M. Vessies

Advocaat & Partner

Ronald Vessies is afgestudeerd in Nederlands recht en sinds 1989 advocaat. In de periode van 1989 tot 1998 was hij werkzaam op een kantoor in het arrondissement Amsterdam in de algemene praktijk. Sinds 1998 is hij partner bij Willemse & van Poorten advocaten.

Hij is al ruim drie decennia de adviseur en procesadvocaat van tientallen ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf, maar treedt ook veelvuldig op voor particulieren en hij heeft  onder meer kennis van en ervaring met het vennootschap- en ondernemingsrecht, het verbintenissenrecht (contracten), het arbeidsrecht (arbeidsovereenkomsten, ontslag- en ontbindingsprocedures), incasso’s, maar ook op  het terrein van het strafrecht (economische delicten, commuun strafrecht, rechtsbijstand t.b.v. ondernemingen en particulieren).

Ronald treedt op als juridisch adviseur, onderhandelaar, sparringpartner, stelt contracten en andere juridische stukken op en is een zeer ervaren procesadvocaat.

Daarnaast is hij buiten het werk in de advocatuur maatschappelijk actief en betrokken, in de loop der jaren onder meer als bestuurder van diverse verenigingen en stichtingen, in de politiek, en als vrijwilliger voor diverse charitatieve instellingen.

Zijn aanpak sluit aan op zijn karakter, nuchter, direct en no-nonsense.

Hij is Scheidingsmediator en lid van de specialistenvereniging Familierecht Advocaten Scheidingbemiddelaars en gespecialiseerd in het personen- en familierecht en actief als, familierechtadvocaat,  echtscheidingsadvocaat, alimentatie-advocaat, advocaat in gezag kwesties etc.  Hij behandelt echtscheidingszaken, is betrokken bij de beëindiging van een geregistreerd partnerschap,  de verdeling van ondernemingsvermogen,  de verdeling  huwelijksgoederengemeenschap, verdeling/verrekening (onderneming) op grond van huwelijkse voorwaarden (verrekenbedingen),   partneralimentatie, kinderalimentatie, verdeling opvoeding- en verzorgingstaken, omgang, ouderlijk gezag, onder toezichtstellingen, uit huis plaatsingen etc.

Als gevolg van zijn specialisatie op het terrein van het personen- en familierecht enerzijds en jarenlange betrokkenheid bij diverse ondernemers anderzijds heeft hij veel ervaring ontwikkeld op het terrein van echtscheiding- , verdeling-/verrekening (huwelijkse voorwaarden) en alimentatiekwesties waarbij zelfstandig (IB) ondernemers en DGA’s betrokken zijn.

Ronald beschikt over een groot netwerk van deskundigen die al naar gelang de behoefte op basis van hun deskundigheid bij juridische kwesties kunnen worden betrokken (onder meer fiscalisten, accountants, taxateurs, makelaars OG , medisch specialisten, arbeidsdeskundigen,  therapeuten).

Ronald Vessies heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht;

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten opleidingen te volgen op dit rechtsgebied.

Hulp nodig?

Schakel onze specialisten in