Dag van de scheiding 10 september 2021

Dag van de scheiding 10 september 2021

Ons  Dag van de scheiding 10 september 2021 kantoor neemt deel aan de Dag van de Scheiding op 10 september a.s.

De vereniging van gespecialiseerde Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), waarbij wij als advocatenkantoor zijn aangesloten is de initiatiefnemer van deze dag die ieder jaar op de tweede vrijdag van september valt. De aanleiding voor de keuze van die dag is dat op 14 september 1796 de eerste echtscheiding werd uitgesproken in Nederland.

De vereniging wil landelijk aandacht vragen voor het belang van ter zake deskundige begeleiding bij scheidingen en de beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Ongeveer één op de drie huwelijken of geregistreerd partnerschappen strandt, zo’n 35.000 per jaar.

De beëindiging van zo’n relatie brengt nogal wat met zich mee, niet alleen emotioneel, de beëindiging van een relatie heeft  kenmerken van een rouwproces, in de relatie tot de kinderen,  maar ook financieel kunnen de gevolgen groot zijn.

Het is belangrijk dat zaken goed en duidelijk juridisch geregeld worden. Onduidelijke, onjuiste of onvoldoende informatie en regelingen kunnen tot onnodige misverstanden leiden en u extra bemoeilijken tijdens of zelfs nog jaren na de echtscheidingsprocedure. Specialistische hulp kan dit voorkomen.

Ons kantoor behandelt al tientallen jaren zaken op het terrein van het familierecht in de ruimste zin van het woord, d.w.z. echtscheidingen, beëindiging geregistreerd partnerschap, boedelscheidingen, verdeling gemeenschap, afwikkeling/afrekening huwelijkse voorwaarde,  (buitenlands) onroerend goed, IB ondernemingen (éénmanszaak), B.V.’s , partneralimentatie, kinderalimentatie, co-ouderschap,  gezag, omgang, onder toezichtstellingen, erfrechtelijke kwesties, echtscheidingsmediation etc. 

Wij staan partijen binnen en buiten rechte bij in zaken op tegenspraak, maar ook partijen die gezamenlijk door één advocaat willen worden bijgestaan, in het kader van echtscheidingsmediation.

Onze advocaten zijn allemaal zeer ervan, d.w.z. tenminste 25 jaar als zodanig actief, nemen jaarlijks deel aan specialisatie cursussen en hebben binnen en buiten de rechtszaal zo’n beetje alles wel een keer gezien of meegemaakt.  

 

Op 10 september, op de dag van de scheiding openen wij onze deuren tussen 09.00 en 17.00 uur en kunt zonder afspraak en vrijblijvend informatie verkrijgen over alles wat daarmee verband houdt, maar ook voor alle andere vragen op het terrein van het personen- en familierecht.

Hulp nodig?

Schakel onze specialisten in